Leitner priprema dokumentaciju za modernizaciju kosog lifta na Ciglanama

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa predstavnicima firme Leitner u vezi kosog lifta na Ciglanama.
Leitner priprema dokumentaciju za modernizaciju kosog lifta na Ciglanama

Podsjećamo, načelnik Ajnadžić u nekoliko navrata je naglašavao spremnost Općine da preuzme upravljanje kosim liftom, ali pod jednim uslovom. Da kosi lift pređe u vlasništvo Općine Centar Sarajevo.

 

S tim u vezi, započete su procedure oko prebacivanja vlasništva na Općinu Centar.

 

Koliko je ozbiljna u namjeri da preuzme kosi lift i građanima sa ovog područja obezbijedi, prije svega siguran, a zatim i kvalitetan vertikalni transport govori i činjenica da su u budžetu Općine Centar za 2018. godinu planirana sredstva za rekonstrukciju kosog lifta.

 

Pored toga, na posljednjem sastanku sa predstavnicima firme Leitner su definisani elementi u vezi idejnog i glavnog projekta i sada se samo čeka da vlasništvo pređe na Općinu Centar.

 

S obzirom da kosi lift nije u funkciji već nekoliko sedmica, načelnik Ajnadžić je naglasio da će iduće sedmice biti obavljeni razgovori sa predstavnicima Grasa u vezi stavljanja lifta u funkciju dok se ne završe sve neophodne procedure u vezi prebacivanja vlasništva na Općinu Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti