Pjesmom i plesom obilježena druga godišnjica rada Centra za zdravo starenje

U prepunim prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12), 18. januara 2018. godine, svečano je obilježena druga godišnjica rada Centra.

U okviru obilježavanja godišnjice upriličena je prezentacija o dosadašnjim aktivnostima Centra, planovima za naredni period, te izložba radova nastalih tokom proteklog perioda. Hor Centra za zdravo starenje i Gradski orkestar Stolac upriličili su bogat kulturno-zabavni program. Druženje koje je proteklo u dobrom raspoloženju, uz muziku, pjesmu i ples, samo je primjer dobre prakse Centra koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu.

 

Podsjećamo, u prisustvu velikog broja zvanica, 18. januara 2016. godine otvoren je prvi Centar za zdravo starenje na području općine Centar, u čije uređenje i opremanje je Općina uložila pola miliona maraka.

 

Koliko je realizacija ovog projekta bila opravdana govori podatak da je u samo jednom danu nakon otvaranja Centru pristupilo 50 naših sugrađana treće životne dobi, a za dvije sedmice taj broj je porastao na 220 članova. Danas je u rad ovog Centra uključeno oko 500 građana.

 

Na svečanoj manifestaciji prisustvovali su brojni gosti i prijatelji Centra za zdravo starenje, a u ime Općine Centar prisustvovali su predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić,  savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić, Belma Bašović i Aida Hadžić iz Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica, te vijećnik Samir Fazlić.

 

U ime Centra za zdravo starenje prisutne je pozdravila koordinatorica Varja Nikolić.

 

-Danas obilježavamo drugu godišnjicu uspješnog rada od osnivanja ovog Centra, koji danas broji 500 članova. Želim se zahvaliti voditeljima svih sekcija, donatorima i prijateljima Centra, koji su tokom protekle dvije godine nesebično pružali podršku na razne načine i time potpomogli njegov rad, kazala je Nikolić.

 

Babić je u ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića i svoje lično ime pozdravio prisutne, a članovima i menadžmentu Centra čestitao drugu godišnjicu rada.

 

-Za ove dvije godine Udruženje „Partnerstvo za javno zdravlje“ koje implementira projekt u Centru za zdravo starenje opravdalo je ukazano povjerenje. Želim vam čestitati drugu godišnjicu uspješnog rada i poželjeti da tako nastavite i u budućnosti, u miru i dobru. S obzirom da je zbog velike zainteresiranosti ovaj Centar već popunio kapacitete, te se u tom smislu javila potreba za otvaranjem još ovakvih centara, u prošloj godini je Općina Centar u saradnji sa Općinom Stari Grad otvorila još jedan centar u Ulici Muhameda Kantardžića na broju 3, a planiramo nastaviti širiti mrežu ovakvih centara. Općinski načelnik i Općinsko vijeće će i u budućnosti posebnu pažnju posvećivati osobama treće životne dobi, naglasio je Babić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti