Besplatno klizanje u parku Hastahana do 11. februara

S obzirom na izuzetno pozitivan odjek javnosti, ali prije svega stanovnika općine Centar i intenzivnog korištenja ledene plohe u okviru Sarajevo Holiday Marketa na lokalitetu Hastahana, zahvaljujući Općini Centar produženo je korištenje navedene ledene plohe kako bi što više djece predškolskog i školskog uzrasta, ali i drugih ljubitelja klizanja imalo mogućnost da u centru grada u potpunosti besplatno koristi ovaj vid rekreacije.

Mališani, ali i odrasli uživaju u klizanju u parku Hastahana na Marijin Dvoru i nakon zatvaranja Sarajevo Holiday Marketa, a ledenu plohu će moći besplatno koristiti sve do 11. februara 2018. godine.

 

Podsjetimo, početkom decembra prošle godine u okviru sedmog Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu u budućem „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“ na Marijin Dvoru, otvoreno je klizalište površine od 400 metara kvadratnih. Nova tehnologija omogućuje klizanje i do temperature od 15 stepeni iznad nule.

 

Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar je u saradnji sa direktorima škola u ovom mjesecu rezervisala termine za klizanje učenika iz osnovnih škola sa Centra. Tokom gotovo dva sata trajanja tih termina za sve učenike je pored besplatnog klizanja obezbijeđeno i besplatno iznajmljivanje klizaljki, te sendviči i čaj, dar firme „Perutnina Ptuj BiH d.o.o.“ i Uprave Sarajevo Holiday Marketa.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti