Nastavak sanacije oštećenja na kolovozu i saobraćajne signalizacije u Centru

Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Grakop“ su okončali niz popravki oštećenja na kolovozu, kao i obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
Nastavak sanacije oštećenja na kolovozu i saobraćajne signalizacije u Centru

Oštećenja na kolovozu sanirana su u ulicama Kranjčevićeva i Nusreta Šišića Dede, a nova saobraćajna signalizacija postavljena je u Ulici Hakije Kulenovića.

 

Na više lokacija u Centru uređen je prostor za kontejnere i to u ulicama: Kranjčevićeva, Branilaca Šipa, Braće Begić, Jukićeva, Muhameda Hadžijahića, Cicin Han, Gorica, Dajanli Ibrahim-bega, te na lokalitetu groblja Bare.

 

Kresanje granja i košenje trave izvršeno je u putnim pojasevima Nahorevska, Nahorevo, Slatinski put, Kromolj, Gornji Kromolj, Nahorevska brda, Poljine, Soukbunar, Porodice Foht, Trebevićka i Cicin Han.

 

U Ulici Nahorevska preko puta broja 72 urađena je sanacija oštećene ograde, a u istoj ulici uređen je i kružni tok kod Psihijatrijske bolnice Jagomir.

 

Zamijenjene su i oštećene ploče na platou u Ulici Hakije Kulenovića od broja 1 do 11, a postavljena je nova ograda ispred ulaza u OŠ „Isak Samokovlija“ u Ulici Fra Anđela Zvizdovića.

 

Navedene radove je finansirala Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 70.928 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti