Sanacija oštećenja na kolovozu i saobraćajne signalizacije u Centru

Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali niz popravki oštećenja na kolovozu, kao i obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
Sanacija oštećenja na kolovozu i saobraćajne signalizacije u Centru

Saobraćajna signalizacija je obnovljena u sljedećim ulicama: Budakovići, Ivana Cankara, Panjina kula, Nedžada Mušića, Ašikovac, Bardakčije, Hamze Orlovića, Skenderija čikma, Soukbunar, Esada Karađozovića, Zaima Šarca, Bolnička, Hamdije Kreševljakovića, Hazima Šabanovića, Sepetarevac, Obala Kulina bana, Obala Maka Dizdara, Bjelave, Himze Polovine, Kulovića i Šekerova.

 

Oštećenja na kolovozu sanirana su u ulicama: Panjina kula, Hamida Beširevića, Mehmed-paše Sokolovića, Bolnička, Čekaluša, Koševo, Džidžikovac i Husage Čišića.

 

U Ulici Nusreta Fazlibegovića uređen je prostor za kontejnere, dok je u Ulici Tina Ujevića sanirana pješačka staza. Također, uređen je plato u Ulici Grdonj, te postavljena sigurnosna ograda u Ulici 105. brigade.

 

Navedene radove je finansirala Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 50.640 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti