U toku besplatna škola skijanja za osnovce iz Centra

Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao i prethodnih godina, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i tokom ovog zimskog raspusta organizirala je besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.
 U toku besplatna škola skijanja za osnovce iz Centra

Besplatna škola skijanja za učenike četvrtih, petih i šestih razreda, a čije su obitelji slabijeg imovnog stanja, realizira se u dvije smjene na Malom polju na Igmanu.  Projektom je obuhvaćeno oko 100 polaznika, a za ovu namjenu obezbijeđena su sredstva iz općinskog budžeta.

 

Nakon što je uspješno okončana prva smjena škole skijanja koja se odvijala od 8. do 12. januara, nastavljena je realizacija i za drugu smjenu, a trajat će od 15. do 19. januara 2018. godine. Općina Centar je obezbijedila 38 kompleta skijaške opreme, prijevoz, sendvič i topli napitak za učenike. Polazak je ujutro u 8,30 sati sa velikog parkinga kod mosta „Suade Dilberović i Olge Sučić“ (Vrbanja), a povratak u 15 sati.

 

Cilj projekta je da se učenicima tokom zimske sezone omogući boravak na snijegu kako bi usavršili osnovne elemente skijanja, te kroz takmičarske aktivnosti jačali volju, upornost i odlučnost.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti