Ajnadžić podijelio paketiće mališanima romskog naselja na Gorici

Povodom predstojeće romske Nove godine Vasilice koja se slavi od 13. januara uveče do 17. januara, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima posjetio romsko naselje na Gorici u Ulici Dajanli Ibrahim-bega. Među stanovnicima i mališanima tog naselja na Gorici, koji su dočekali predstavnike sarajevske općine Centar, bio je i Dervo Sejdić, predsjednik Udruženja „Kali Sara – Romski informativni centar”.

Načelnik Ajnadžić uputio je prisutnima iskrene čestitke sa željom za dobrim zdravljem i srećom, a mališane romskog naselja obradovao novogodišnjim paketićima.

 

-Općina Centar godinama, u okviru svojih mogućnosti, pomaže romsku zajednicu na području Centra. Realizacijom mnogobrojnih aktivnosti nastojimo poboljšati položaj romske nacionalne manjine. Želimo i dalje, zajedničkim nastojanjima, postizati nove uspjehe u uključivanju Roma u sve segmente društvenog života, ali i omogućiti potpunu ravnopravnost Roma, pružanje jednakih mogućnosti po pitanju obrazovanja, zapošljavanja kao i u ostvarenju kulturnih i manjinskih prava. Uključiti marginalizovane grupe u život lokalne zajednice znači aktivirati ih na više radnih polja u skladu sa njihovim sposobnostima, ali i podijeliti sa njima praznične radosti, istakao je Ajnadžić.

 

Radosni mališani kojima su podijeljeni paketići zahvalili su se načelniku Ajnadžiću što ih je posjetio kako bi im čestitao praznik.

 

Sejdić se također zahvalio načelniku Ajnadžiću i dodao da je Općina Centar jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je iskazala podršku romskoj populaciji.

 

-Nadam se da će naša saradnja i senzibilitet Općine Centar prema romskoj populaciji biti i dalje na ovako visokom nivou, naglasio je Sejdić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti