Izabranim članovima savjeta mjesnih zajednica Općine Centar uručena uvjerenja o dobijenom mandatu

U velikom sali Općine Centar u četvrtak 4. januara 2018. godine upriličeno je uručivanje uvjerenja o dobijenom mandatu članovima savjeta mjesnih zajednica koji su izabrani slobodnom voljom građana na izborima održanim 1. oktobra 2017. godine.

U svom obraćanju prisutnima predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić je čestitala novoizabranim članovima savjeta mjesnih zajednica sa Centra.

 

- Mjesna samouprava je neodvojiv dio i ima svoju zakonom utvrđenu ulogu u sistemu lokalne samouprave. Mi želimo da mjesnu samoupravu razvijemo u punom kapacitetu. Vi ste jedan od ključnih nosilaca tog projekta kao aktivni sudionici i nosioci aktivnosti na terenu među građanima. Pred vama je izbor rukovodstva savjeta odnosno predsjednika i njegovog zamjenika i nastojte izabrati najbolje među vama, koji će biti nosioci aktivnosti i jakih veza sa zakonodavnom i izvršnom vlasti Općine Centar, kazala je Karačić.

 

Na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica Centra, koji su održani 1. oktobra 2017. godine, na 16 biračkih mjesta građani su mogli birati između 320 prijavljenih kandidata. Tom prilikom je izabrano 106 članova savjeta mjesnih zajednica. U savjete mjesnih zajednica „Koševsko brdo“ i „Marijin dvor-Crni vrh“ izabrano je po 9 članova, u MZ „Ciglane-Gorica“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Mejtaš-Bjelave“ i „Trg oslobođenja-Centar“ po osam, u MZ „Džidžikovac-Koševo I“ sedam članova savjeta, u mjesnim zajednicama „Bardakčije“, „Park-Višnjik“, „Skenderija-Podtekija“ i „Soukbunar“ po šest članova, a u mjesne zajednice „Betanija-Šip“, „Breka“, „Koševo II“, Donji Velešići“ i „Pionirska dolina-Nahorevo“ po pet članova savjeta.

 

Današnjem uručenju uvjerenja za novoizabrane članove savjeta mjesnih zajednica Općine Centar su također prisustvovali dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Mustafa Mulić, vijećnici Samir Fazlić, Amra Zulfikarpašić i Haris Mujanović, sekretar Općinskog organa uprave Jasna Beba, savjetnik općinskog načelnika Bećir Sirovina, te pomoćnica načelnika za lokalnu samoupravu Zakira Šero.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti