Povodom predstojećeg Božića upriličen tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca

U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića, u Općini Centar je u četvrtak, 4. januara 2018. godine upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH pravoslavne vjeroispovjesti.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana donacija Općine Centar.

 

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić i njeni zamjenici Sulejman Haljevac i Mustafa Mulić, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar Ramiza Šejto, te Muamer Đendušić iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu Općinu Centar.

 

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio da je ovaj praznik dobra prilika za okupljanje, čime se šalje poziv za sve dobronamjerne ljude da budemo međusobno solidarni i da se možemo obratiti jedni drugima. –U općini Centar kao u jednom multietničkom, multikonfesionalnom i multikulturalnom prostoru, želimo da svi imamo osjećaj sigurnosti i uvažavanja i solidarnosti što je jako bitno danas kada nam je svima teško. Želimo se svi radovati svim vjerskim i državnim praznicima. Prije svega želim iskazati zadovoljstvo da sam danas sa porodicama onih koji su dali život za odbranu države Bosne i Hercegovine i ovoga grada. Želim da Bosna i Hercegovina bude primjer kako različiti ljudi mogu živjeti zajedno, kazao je Ajnadžić.

 

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da je njena želja da se ova dobra tradicija nastavi i u budućnosti.

 

-U Općini Centar želimo nastaviti u ovom pravcu i dajemo punu podršku načelniku Ajnadžiću koji ima senzibilitet da okuplja članove vaših porodica prilikom svih vjerskih praznika kada imamo priliku biti zajedno. Općina Centar je uvijek bila multietnička i takva će i ostati, poručila je Karačić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti