Danas zvanično počinje projekat „365 sport plus“

Danas će sa prvim fudbalskim treningom na Olimpijskom stadionu Koševo zvanično započeti projekat pod nazivom „365 sport plus“.
Danas zvanično počinje projekat „365 sport plus“

Prema utvrđenom rasporedu prvi trening na pomenutom stadionu biće održan u 18:15 sati. Tokom proteklog perioda vladala je velika zainteresovanost roditelja i mladih koji su željeli da se uključe u ovaj projekat koji finansira Općina Centar, a kako naglašava načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić kroz ovaj projekat se želi tokom cijele godine mladim ljudima pružiti prilika da se bave sportom, a da oni za to ne moraju izdvajati novac. -Naš fokus su djeca iz 11 osnovnih škola iz Centra i želimo omasoviti bavljenje sportom i dati priliku onima koji će u budućnosti biti zvijezde na sportskoj sceni, naglasio je načelnik Ajnadžić.

 

Mališanima će na raspolaganju biti devet različitih sportova: nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

 

Prijave i detaljne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u JU “Centar za sport i rekreaciju”, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na brojeve telefona 033/268-760; 061/628-732 ili putem e-maila:administracija@csrsa.ba.

 

Prijave djece također se mogu izvršiti na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

 

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina mogu se vidjeti na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku: http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus

 

Pomenuti projekat Općina Centar realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti