Općina Centar nastavlja podršku promociji i razvoju sporta

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak 29. decembra 2017. godine upriličio susret sa predstavnicima dva sportska kolektiva gdje im je uručio zaključke o finansijskoj podršci.
Općina Centar nastavlja podršku promociji i razvoju sporta

U ime Fudbalskog kluba „Vratnik“ današnjem prijemu su prisustvovali Jusuf Pušina i Suljo Agić, koji su od načelnika Ajnadžića preuzeli zaključak kojim se odobrava isplata iznosa od 1.200 KM ovom klubu za organizaciju 25. po redu Novogodišnjeg turnira u malom nogometu „Asim Ferhatović Hase“. Kako su organizatori najavili, i ove godine kao i do sada na ovom tradicionalnom turniru će učestvovati eminentne ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine i regije.

 

Ovom prilikom je također načelnik Ajnadžić uručio zaključak kojim se Košarkaškom klubu „Bosna-Royal“ iz općinskog budžeta izdvaja iznos od 10.000 KM za potrebe finansiranja nastupa u tri košarkaška takmičenja u kojima se ovaj klub trenutno takmiči, a radi se o regionalnoj ABA ligi, FIBA Evropa kupu i u domaćem prvenstvu, gdje su ambicije ovog kluba osvajanje naslova prvaka države u košarci. U ime ovog kluba zaključak je preuzeo Almir Bradić, potpredsjednik Upravnog odbora KK „Bosna-Royal“.

 

Svi dobitnici sredstava su se zahvalili načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na dosadašnjoj podršci u razvoju sporta, jer Sarajevo kao glavni grad BiH mora biti predvodnik sportskih dešavanja i osvajanja raznih takmičenja.

 

Današnjem prijemu su također prisustvovali savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, Jasmina Fazlić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport, kao i Alija Braco Hadžiosmanović, direktor Fudbalskog kluba „Vrbanjuša“, koji je ovom prilikom načelniku Ajnadžiću uručio knjigu „Historija Vrbanjuše i Brace“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti