Uspješna realizacija projekta uklanjanja arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom u Centru

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo Elvis Sudar je tokom svoje posjete Općini Centar razgovarao sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem o dosadašnjoj saradnji Općine i pomenutog udruženja.
Uspješna realizacija projekta uklanjanja arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom u Centru

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić najavio da će Općina Centar naredne godine nastaviti sa projektom uklanjanja arhitektonskih barijera u Centru.

 

–Tokom ove godine Općina Centar je finansirala uklanjanje pomenutih barijera na trotoarima i prelazima duž centralnih saobraćajnica od Marijin dvora do kraja Ulice branilaca Sarajeva, odnosno granice sa Općinom Stari Grad. Narednu godinu namjeravamo nastaviti ovaj projekat gdje ćemo obuhvatiti što više sporednih ulica u Centru. Kako bismo olakšali osobama u invalidskim kolicima, koji dolaze u Općinu Centar, u Matičnom uredu smo uspostavili jedan šalter namijenjen za osobe sa invaliditetom, te smo također  na ulazu postavili nova elektronska klizna vrata za nesmetan ulaz osoba u kolicima, ali i odredili i obilježili parking mjesto u krugu Općine Centar, objasnio je načelnik Ajnadžić koji je najavio da će sljedeće godine za nabavku i ugradnju komandi u automobile za osobe sa invaliditetom u općinskom budžetu biti obezbijeđeno 15.000 KM.

 

Također je izdat nalog Službi za grozotno uređenje i komunalne poslove Općine Centar da prilikom izgradnje nove biciklističke staze od Alipašine ulice do parka na Jezeru posebno odvoji i obilježi traku za kretanje slijepih i slabovidnih i osoba sa invaliditetom.

 

Sudar se zahvalio na dosadašnjoj podršci koju Općina Centar pruža invalidnim i osobama u kolicima, te izrazio nadu da će buduća saradnja isto tako biti efikasna kao do sada.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti