Završena sanacija stepeništa na Ciglanama

Na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, potpisanog između predstavnika Općine Centar i građevinske firme „Sela“, radnici pomenute firme su tokom proteklog perioda okončali radove na sanaciji stepeništa koje povezuje ulice Hakije Kulenovića i Avde Hume sa ulicom Husrefa Redžića na Ciglanama.
Završena sanacija stepeništa na Ciglanama

Zbog velikih oštećenja na starom stepeništu radnici su zamijenili ploče koje su bile smetnja u komunikaciji stanarima obližnjih zgrada.

 

Radnici pomenute firme tokom proteklih dana okončali su također i radove na sanaciji dotrajalih ploča duž pješačke staze u Ulici Džidžikovac kod spomenika poginulim francuskim vojnicima, preko puta Ambasade Republike Francuske u BiH. I na ovoj lokaciji su prvo uklonjene oštećene ploče koje su osim lošeg estetskog izgleda predstavljale opasnost za pješake koji su prolazili kroz ovu veoma frekventnu ulicu, nakon čega su postavljene nove.   

 

Finansijer ovih projekata je Općina Centar, u čijem budžetu za 2017. godinu za projekte sanacije stepeništa, pješačkih staza i zaštitnih ograda je obezbijeđeno 700.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti