Načelnik Ajnadžić uručio terensko motorno vozilo pripadnicima DVD ''Bjelave''

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' u srijedu 27. decembra 2017. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je komandiru ovog vatrogasnog društva Sulejmanu Vrancu predao ključeve terenskog motornog vozila za čiju nabavku je Općina Centar izdvojila gotovo 75.000 KM.
Načelnik Ajnadžić uručio terensko motorno vozilo pripadnicima DVD ''Bjelave''

Namjensko vozilo marke Toyota Hilux pick-up je nabavljeno za potrebe Službe za zaštitu od požara formirane pri DVD ''Bjelave'', a sredstva su obezbijeđena sa granta Službe za civilnu zaštitu Općine Centar.

 

Tokom današnje primopredaje ključeva Sulejman Vranac se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na sveukupnoj podršci koju pružaju pripadnicima ove vatrogasne jedinice.

 

-Vozilo koje smo dosad koristili staro je 32 godine tako da je novo bilo neophodno  za rad našeg vatrogasne jedinice prilikom prevoza ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava. Novo vozilo će biti puno sigurnije i efikasnije prilikom naših intervencija u gašenjima požara, prilikom spašavanja unesrećenih od poplava ili pretrage terena. Osim ovog vozila Općina Centar je do sada, pored nabavke neophodne opreme za naš nesmetan rad, također nabavila i dva vatrogasna vozila od čega je jedno namjensko vatrogasno vozilo, a drugo auto cisterna, što je nama od izuzetnog značaja jer nakon proteklog rata nismo imali na raspolaganju ovakva vozila. Osim u slučajevima gašenja požara, auto cisternu smo koristili za snabdijevanje pitkom vodom naselja na Grdonju, Nahorevu, Nahorevskim brdima, Mrkovićima i drugim rubnim dijelovima općine Centar. Pripadnici našeg vatrogasnog društva su svojim zalaganjem u spašavanju ljudi i materijalnih dobara opravdali ovakva ulaganja, objasnio je Vranac.

 

Današnjoj primopredaji vozila je također u ime Općine Centar prisutvovao i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar, službe koja je provela proceduru nabavke pomenutog vozila za potrebe pripadnika DVD Bjelave.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti