Od Nove godine besplatni termini klizanja i sendviči u parku Hastahana

Pod velikim Winter Pub šatorom na Sarajevo Holiday Marketu u parku Hastahana u utorak 26. decembra 2017. godine održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene daljnje aktivnosti na ovom marketu koji slovi za jedan od bolje organizovanih događaja u gradu tokom zimskih mjeseci.
Od Nove godine besplatni termini klizanja i sendviči u parku Hastahana

Govoreći o aktivnostima koje su pripremljene za posjetioce marketa Nedim Lipa, osnivač „Sarajevo Navigatora“ kao jednog o organizatora sedmog po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, je kazao da organizacija ovakve manifestacije predstavlja pomoć u kreiranju specifične praznične atmosfere u glavnom gradu BiH.

 

-Osim Sarajevo Holiday marketa također u saradnji sa Općinom Centar pokrenuli smo projekat osvjetljavanja nekoliko javnih površina u Centru, od čega bih izdvojio most na Skenderiji poznatiji kao Ajfelov most, koji će, siguran sam, postati najromantičnije mjesto u Sarajevu.  U narednom periodu poseban akcenat stavljamo na besplatne termine klizanja na Jaffa  klizalištu u parku Hastahana, koje također realizujemo u saradnji sa Općinom Centar. U četvrtak na ovom klizalištu imat ćemo druženje sa Brankom Đuriđem Đurom, kada ćemo podijeliti paketiće za štićenike Udruženja „Pomozi.ba“. Svi koji su kupili „Jumbo Jaffu“ na Holiday Marketu učestvovali su u prikupljanju paketića za najmlađe. Uz besplatne termine klizanja koje je obezbijedila Općina Centar također će biti svim učenicima podijeljeni i sendviči, dar firme „Perutnina Ptuj BiH“, kazao je Lipa.

 

O planovima Općine Centar za narednu godinu govorio je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

 

– Želim poželjeti dobrodošlicu svoj djeci kako sa područja općine Centar tako i susjednih općina na klizalište u našem parku Hastahana. Od 1. januara do 11. februara naredne godine biće organizovani besplatni termini klizanja. Zahvaljujući nesebičnosti firme „Perutnina Ptuj BiH“ u tom periodu sva djeca će imati obezbijeđene besplatne sendviče. Ovom prilikom pozivam sve druge društveno odgovorne kompanije da uzmu učešće u ovakvim aktivnostima. Za narednu godinu najavljujem da ćemo obezbijediti više lokacija u centru za klizanje, a radi se o parku kod Druge gimnazije, na Trgu djece Sarajeva ispred BBI Centra, te na platou Kulturno-sportskog centra na Skenderiji, s čime želimo se približiti organizaciji adventa u Beču ili Zagrebu,  kao najboljih u Evropi, kazao je Ajnadžić.

 

Današnjoj press konferenciji su osim predstavnika Općine Centar: predsjedavajuće Općinskog vijeća Centar Karoline Karačić, savjetnika općinskog načelnika Mustafe Resića, Jasmine Fazlić, iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar također prisustvovali direktori i nastavnici iz osnovnih škola iz Centra zajedno sa svojim đacima, kao i marketing menadžer firme „Perutnina Ptuj BiH d.o.o.“ Almir Hodžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti