Ajnadžić održao sastanak sa gradonačelnikom Bandićem

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je Gradsku upravu Grada Zagreba gdje ga je ugostio gradonačelnik Milan Bandić sa saradnicima.
Ajnadžić održao sastanak sa gradonačelnikom Bandićem

Nakon što je izrazio dobrodošlicu, gradonačelnik Bandić je naglasio da je prijateljstvo dva grada, Zagreba i Sarajeva, na zavidnom nivou, te da zagrebačka Gradska uprava stoji na raspolaganju za razmjenu iskustava na svim područjima.

 

-Grad Zagreb želi širiti prijateljstvo i dobrosusjedske odnose s Bosnom i Hercegovinom i njezinim glavnim gradom. Uvjereni smo da BiH čeka sličan europski put kao onaj što ga je prošla Hrvatska prije nekoliko godina. Želimo da naše dobre prakse i iskustva na tom putu budu vodilja za Sarajevo i za cijelu BiH, istakao je Bandić.

 

Zahvaljujući domaćinima na lijepim riječima, načelnik Ajnadžić je objasnio da delegacija Općine Centar želi iskoristiti posjetu hrvatskoj metropoli da bi prikupili što više iskustava, naročito u području pripreme, planiranja i provedbe projekata za korištenje fondova Europske Unije, te u području partnerstva u IPA programu prekogranične suradnje.

 

-Stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava se brz transfer znanja i iskustava. Budućnost Evrope je u saradnji gradova i unapređenju njihovih, prije svega ekonomskih i kulturnih odnosa, koji će rezultirati većom kvalitetom života njihovih građana, istakao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti