Okončani radovi na sanaciji asfalta duž trase novog vodovoda na Nahorevu

Na osnovu ugovora o sanaciji prokopanih površina duž cijele trase novog vodovoda na Nahorevu i Nahorevskim brdima, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka Senad Sejdić, radnici pomenutog preduzeća su tokom proteklog perioda okončali radove na sanaciji svih prokopa na saobraćajnicama koji su nastali tokom izvođenja radova na polaganju novog cjevovoda na Nahorevu i Nahorevskim brdima.
Okončani radovi na sanaciji asfalta duž trase novog vodovoda na Nahorevu

Općina Centar je za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 97.000 KM.

 

-Tokom izvođenja radova duž trase novog vodovoda prvo smo radili na mašinskom rezanju starog asfalta, stavljanju novog tampona, te postavljanju novog asfalta debljine sedam centimetara. Rezali smo asfalt na širinu od 60 centimetara do jednog metra zavisno od konfiguracije terena, objasnio je Haris Fejzić, rukovodilac gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Realizacijom ovog projekta osim uređenja saobraćajnica nakon polaganja cijevi za novi vodovod, također na ovaj način zaštićene su vodovodne cijevi od smrzavanja i eventualnog pucanja zbog niskih temperatura tokom zimskog perioda.

 

U pomenutom ugovoru stoji da je rok za izvođenje radova 30 dana, što je izvođač ispoštovao.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti