Općina Centar nastavlja pomagati povratnicima u selu Bjelogorci

S ciljem pomoći održivom povratku u Istočnu Bosnu, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovor o dodjeli 5.000 KM iz općinskog budžeta za sufinansiranje nabavke građevinskog materijala za sanaciju individualnog stambenog objekta za povratničku porodicu Nedžada Herceglije u mjestu Bjelogorci kod Rogatice.
Općina Centar nastavlja pomagati povratnicima u selu Bjelogorci

Potpisivanju ugovora su u ime Općine Centar prisustvovali Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i Belma Bašović iz Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica.

 

Ovom prilikom se Nedžad Herceglija zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću za dosadašnju pomoć njegovoj porodici.

 

Načelnik je izrazio želju da Općina Centar podrži nastavak školovanja jedne djevojčice iz ove porodice, a koje je morala prekinuti zbog objektivnih razloga.

 

–Smatram da je najbolji put naše omladine da kompletiraju svoje obrazovanje čime dobijaju potrebne kvalifikacije i bolje poslovne mogućnosti na tržištu rada, a to je posebno bitno za porodice koje su se vratile na svoja prijeratna imanja, objasnio je Ajnadžić.

 

Javnost je upoznala porodicu Herceglija iz mjesta Bjelogorci u novembru ove godine nakon nemilog događaja trovanja njihove tri krave koje im obezbjeđuju egzistenciju u ovom povratničkom mjestu. Načelnik Ajnadžić je nekoliko dana nakon tog događaja posjetio ovu povratničku porodicu i uručio im pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti