Povodom predstojećeg Božića upriličen tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca

U povodu nastupajućeg velikog katoličkog praznika Božića, u Općini Centar je u četvrtak, 21. decembra 2017. godine upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke vjeroispovjesti.
Povodom predstojećeg Božića upriličen tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana donacija Općine Centar.

 

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić i njen zamjenik Mustafa Mulić, te Muamer Đendušić iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu i savjetnici općinskog načelnika.

 

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio da je naša multietnička struktura komparativna prednost i bogatstvo koje želimo i dalje njegovati u općini Centar, što će nas dovesti do evropske budućnosti i bolje perspektive.

 

-Zadovoljan sam kao načelnik ove općine da živimo u jednom multietničkom, multikonfesionalnom i multikulturalnom prostoru kojeg želimo unaprijediti zajedno sa vama, a to možemo uraditi svojom solidarnošću i pomoći jedni drugima u ovim teškim vremenima. Ponosan sam što u Općini Centar njegujemo multikulturalnost i suživot i ustrajat ćemo na tome. Želimo nastaviti sa ovom praksom da se družimo za sve vjerske praznike sa članovima porodica šehida i poginulih boraca. Znam da su vaše porodice zaslužile mnogo više, ali Općina Centar izdvaja ono što je u njenim mogućnostima, jer su nekad dobra gesta i simbolika izuzetno važne. Želim vam svako dobro i evropsku budućnost i prosperitet i želim da barem mladim generacijama obezbijedimo bolji politički i ekonomski prostor kako bi oni bili zadovoljniji, poručio je Ajnadžić.

 

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da je njena želja da se ova dobra tradicija nastavi i u budućnosti.

 

-Mislim da su praznici trenuci koji nas zbližavaju i to su dani kad jedni drugima pružamo ruke i na taj način pomognemo jedni drugima u ovoj teškoj svakodnevnici. Tada trebamo zastati i razmisliti o svom komšiji, prijatelju, rođaku.... Mi ćemo uvijek biti ovdje za vas i za ostale građane, kazala je Karačić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti