Velika zainteresiranost za projekat „365 sport plus“

Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.
Velika zainteresiranost za projekat „365 sport plus“

Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Općina Centar je sa projektom „365 sport plus“ otišla najdalje kada je u pitanju istinska podrška sportu.

 

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je putem JU Centar za sport i rekreaciju pokrenula navedeni projekat u okviru kojeg će sva djeca sa područja ove lokalne zajednice imati mogućnost da u potpunosti besplatno treniraju devet različitih sportova.

 

Mališanima će na raspolaganju biti nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina. Za projekat vlada veliko interesovanje, kako djece tako i njihovih roditelja, koji sa nestrpljenjem čekaju početak realizacije.

 

-Kroz ovaj projekat želimo da 365 dana godišnje mladim ljudima damo šansu da se bave sportom, a da oni za to ne moraju izdvajati novac. Naš fokus su djeca iz 11 osnovnih škola iz Centra i želimo omasoviti bavljenje sportom i dati priliku onima koji će u budućnosti biti zvijezde na sportskoj sceni, naglasio je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Prvi trening počinje 3. januara, a u kalendaru koji se nalazi na web stranici Općine Centar naznačeni su sportovi sa terminima tokom cijele godine koji su na raspolaganju djeci.

 

Prijave i detaljne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u JU “Centar za sport i rekreaciju”, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na brojeve telefona 033/268-760; 061/628-732 ili putem e-maila:administracija@csrsa.ba.

 

Prijave djece također se mogu izvršiti na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

 

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina mogu se vidjeti na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti