Općina Centar pristupila Projektu zapošljavanja mladih (YEP)

U organizaciji njemačke firme „GOPA“, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih (Youth Employment Project - YEP), u petak 15. decembra 2017. godine u hotelu Bristol u Sarajevu organizovan je četvrti Forum službi zapošljavanja.
Općina Centar pristupila Projektu zapošljavanja mladih (YEP)

Pored predstavnika Ambasade Švicarske, agencija i zavoda za zapošljavanje BiH, te Federacije BiH i Republike Srpske, kao i općinskih i gradskih predstavnika iz Bosne i Hercegovine, svoje učešće na forumu je uzela i Općina Centar čiju delegaciju je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, koji je ovom prilikom u ime Općine potpisao ugovor o saradnji i udruživanju finansijskih sredstava.

 

Ukupan fond za realizaciju Projekta zapošljavanja mladih na području općine Centar iznosi 50.000 KM, od čega će Općina Centar izdvojiti 15.000 KM, a njemačka kompanija GOPA mbH - Predstavništvo za BiH ima obavezu da osigura iznos od 35.000 KM, kao implementator ovog projekta.

 

Pomenuti ugovor je potpisan sa ciljem uspostave povoljnog poduzetničkog okruženja te pružanja podrške osnivanju i radu konkretnih poslovnih subjekata, čime Općina Centar želi potvrditi svoj pravac povećanja zaposlenosti među mladima i poboljšanju njihovog životnog standarda.

 

Prema odredbama potpisanog ugovora, u prvoj fazi ovog projekta biće raspisan javni poziv za učešće u programu podrške na području općine Centar te provedene  aktivnosti javne promocije i informisanja. Ova faza će biti realizovana u periodu od kraja decembra ove godine do kraja marta naredne godine. U drugoj fazi projekta biće obavljena selekcija prijavljenih učesnika i početak realizacije programa jačanja poduzetničkih vještina, koji treba biti okončan do juna naredne godine. U posljednjoj, trećoj fazi ovog projekta planirana je stručna podrška razvoju proizvoda i usluga, kao i finalizacija poslovnih planova, te javno predstavljanje poslovnih poduhvata i aplikacija za investitorska sredstva, što će biti realizovano do kraja jula 2018. godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti