Općina Centar na Sajmu privrede i poljoprivrede u Skenderiji

U dvorani Mirza Delibašić u Kulturno sportskom Centru Skenderija od 14. do 16. decembra ove godine otvoren je Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i roba široke potrošnje.
Općina Centar na Sajmu privrede i poljoprivrede u Skenderiji

Na sajmu pored drugih izlagača Općina Centar u saradnji sa firmom „Networks“ iz Sarajeva na svom štandu zastupljena je na temu „Urbana ekonomija-Nova ekonomija zasnovana na znanju sa fokusom na mjerama podrške Općine Centar razvoju preduzetništva u oblasti IT sektora“.

 

Tokom dana načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio štand Općine Centar na pomenutom sajmu. Bojana Škrobić-Omerović, suosnivačica „Networks-a“, upoznala je svoje goste iz Općine Centar o ovom projektu.

 

 -Naše partnerstvo sa Općinom Centar traje godinu i po dana. Općina je dala podršku za pet startup projekata sa njenog područja, dok je „Networks“ obezbijedio prostor i potrebnu podršku s ciljem da uz našu pomoć razvijaju svoje ideje. Na ovom sajmu prezentujemo naše ideje zajedno sa Općinom Centar. Želimo da pokažemo koliko je privredi važan IT sektor, posebno razvoj 3D tehnologije i robotike, a isto tako promovišemo i pomenute startup projekte koji su više nego uspješni. Svi posjetioci našeg štanda će moći dosta saznati o 3D tehnologijama i robotici, objasnila je Škrobić-Omerović.

 

Također svi zainteresovani posjetioci sajma u Skenderiji na štandu Općine Centar mogu dobiti potrebne informacije o finansijskoj podršci Općine Centar razvoju preduzetništva mladih i aktivnoj politici zapošljavanja, te razvoju preduzetničke infrastrukture ili biznis akceleratoru „Networks“. Također se može saznati o  finansijskoj podršci subjektima male privrede, sufinansiranju doprinosa poslodavcima i podršci obrtima/zanatima koje pruža Općina Centar.

 

Ulaz na sajam je besplatan.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti