Druga grupa mladih prezentovala poslovne planove

Nakon što je jučer prva grupa mladih poduzetnika, koji su se prijavili za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo prezentovala svoje poslovne ideje pred članovima Komisije za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih općine Centar Sarajevo, danas se članovima Komisije predstavila i druga grupa.
Druga grupa mladih prezentovala poslovne planove

Podsjećamo, na osnovu Odluke o poticaju zapošljavanja mladih iz sredstava budžeta Općine Centar, koju je usvojilo Općinsko vijeće Centar, u proteklom periodu objavljen je javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih, a trajao je 60 dana. Javni poziv je objavljen 29. maja 2017. godine u dnevnom listu „Oslobođenje“ i bio otvoren do 28. jula 2017. godine.

 

Općina Centar je pokrenula projekt samozapošljavanja 2015. i u toj godini iz budžeta izdvojila 50.000 KM. S obzirom na veliko interesovanje mladih i pozitivna iskustva, sa projektom se nastavilo i naredne godine, te je u 2016. izdvojeno 100.000 KM za ove namjene. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za tu namjenu planirano je 236.250 KM, a što jasno pokazuje opredijeljenost ove lokalne zajednice da doprinese razvijanju pozitivnog okruženja u kojem će mladi imati priliku da po svom vlastitom izboru formiraju i pokrenu posao u kojem se oni smatraju najproduktivnijim, a time i sretnim.

 

Svi mladi do 35 godina starosti su mogli, na osnovu Odluke o poticaju zapošljavanja mladih iz sredstava budžeta Općine Centar koju je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće, prijaviti svoj biznis plan za vrijeme trajanja javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.

 

Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar razmatrala je pristigle projekte po Javnom pozivu za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar.

 

Nakon što su obrađeni svi pristigli projekti, Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar jednoglasno je donijela odluku da na intervju i prezentaciju poslovnih planova pozove 25 kandidata čiji je kvalitet biznis plana ostvario iznad 60 bodova.

 

Na današnjoj prezentaciji svoje biznis planove predstavili su Samra Malagić, Kenan Rizvanović, Kenan Korjenić, Alen Hasanović, Bakir Babić, Dalila Alihodžić, Ismira Kos-Glamoč, Adnan Subašić, Ajdin Durmo, Merima Bašić, Irma Efendić-Adžajlić, Adel Muratović i Amera Delihasanović.

 

Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo, nakon održanih prezentacija biznis planova i obavljenih intervjua sa svim kandidatima, odabrat će planove koji će biti finansirani odnosno sufinansirani sredstvima budžeta Općine Centar, a koja su namijenjena razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti