Završeno postavljanje mobilijara na novom „ciciban“ igralištu u parku Hastahana

Sredinom ove sedmice radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ su završili sa postavljanjem mobilijara za dječiju igru u novom „ciciban“ igralištu u parku Hastahana odnosno budućem ''Parku prof. dr. Nijaza Durakovića''.
Završeno postavljanje mobilijara na novom „ciciban“ igralištu u parku Hastahana

Finansijer projekta je Općina Centar. Ovom prilikom je radna jedinica zadužena za izgradnju i podizanje novih zelenih i rekreativnih površina pomenute firme postavila novi mobilijar za bezbrižnu igru djece koji ispunjava najstrožije evropske propise o sigurnosti djece: dvorednu ljulju, tobogan, klackalicu, njihalicu, penjalicu, te ljuljačku gnijezdo. Za sigurnu igru najmlađih postavljena je antistres gumena podloga koja spriječava povrede prilikom pada.

 

Osim pomenutog sadržaja „ciciban“ igrališta također će firma „Park“  izgraditi još nekoliko novih sadržaja na ovoj lokaciji namijenjenih mlađoj populaciji stanovnika Centra, poput pješčane podloge za odbojkaški i malonogometni teren, te koševa za košarkaško igralište.

 

 

Kako je javnost upoznata na ovom prostoru od 6. decembra 2017. godine je planirano održavanje Holiday Marketa u okviru kojeg će biti postavljeno klizalište koje će biti otvoreno sve do 11. februara naredne godine. Općina Centar je i ove godine iz svog budžeta izdvojila 20.000 KM, koje su utrošene kako bi se najmlađim stanovnicima, ali i ljubiteljima klizanja obezbijedili besplatni termini.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti