Ajnadžić zatražio od KJKP Vodovod i kanalizacija intenzivnije aktivnosti na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji vodovodnog i kanalizacionog sistema

Azra Muzur, vršilac dužnosti direktorice sarajevskog Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, koja je odnedavno imenovana na tu poziciju, posjetila je Općinu Centar, gdje ju je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.
Ajnadžić zatražio od KJKP Vodovod i kanalizacija intenzivnije aktivnosti na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji vodovodnog i kanalizacionog sistema

Tokom ove posjete razgovarano je o projektima sanacije, rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema na području ove lokalne zajednice.

 

Općina Centar dugi niz godina ostvaruje saradnju sa KJKP „Vodovod i kanalizacija“ i finansira i ugovara projekte koje traže građani. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na više lokacija u ovoj lokalnoj zajednici i to na Panjinoj kuli, te u ulicama Aleksandra Puškina i Maria Mikulića. Također, obezbijeđena su i sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio nadu da će saradnja sa novim rukovodstvom ovog preduzeća biti mnogo bolja, na zadovoljstvo građana općine Centar. 

 

-U proteklih nekoliko godina realizacija ugovorenih projekata koje finansira Općina Centar znatno je sporija od očekivanja. Pojedini ugovoreni i plaćeni projekti nisu još završeni, a sa nekima se krenulo tek sada. Ono što očekujemo od nove uprave ViK-a jeste da poveća učinkovitost i ubrza dinamiku realizacije projekata rekonstrukcije, izgradnje i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže. Želim vjerovati u vašu operativnost, a dajem šansu i vama i nama da radimo zajedno. Sa naše strane očekujemo da ispunite obavezu za sve radove koji budu ugovoreni, a mi smo u budžetu novac obezbijedili. Trenutno naš prioritet, kada je u pitanju rekonstrukcija i sanacija vodovodnog i kanalizacionog sistema, jeste Ulica Panjina kula zbog višegodišnjih problema građana ove mjesne zajednice usljed dotrajale infrastrukture vodovoda i kanalizacije. Također, važno nam je da se uradi rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže i u Kemal-begovoj ulici, pojasnio je Ajnadžić.

 

Direktorica Muzur je upoznala načelnika sa aktivnostima koje poduzima nova uprava ovog komunalnog preduzeća na ublažavanju problema vodosnabdijevanja pitkom vodom i smanjenju redukcija, kao i na bržoj realizaciji projekata na području općine Centar, te problemima i teškoćama u radu na terenu.

 

-Spremni smo sarađivati sa Općinom Centar koja je imala povjerenje u nas i u teškim momentima, a na nama je da to povjerenje opravdamo, istakla je Muzur.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti