Prezentacija projekta Centar za komunalne usluge

U velikoj sali Općine Centar Sarajevo upriličena je u petak, 17. novembra 2017. godine prezentacija projekta Centar za komunalne usluge koji će uskoro početi sa radom.
Prezentacija projekta Centar za komunalne usluge

Prezentaciji ovog projekta, prvog ovakve vrste u Kantonu Sarajevo, prisustvovali su predstavnici nadležnih kantonalnih ministarstava i javnih komunalnih preduzeća, Zavoda za izgradnju i Zavoda za planiranje razvoja KS te predstavnici općina u Kantonu Sarajevo. U ime Općine Centar prezentaciji je prisustvovao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove.

 

Uvodne napomene dali su ministar komunalne privrede i infrastrukture Senad Hasanspahić i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Čedomir Lukić i najavili skoro otvaranje Centra za komunalne usluge koji će korisnicima omogućiti da na jednom mjestu završe poslove vezane za sve komunalne usluge, od izdavanja potrebnih saglasnosti do plaćanja računa komunalnih usluga bez provizije. Ovaj Centar će biti otvoren krajem decembra u prostorijama ''Sarajevogasa'' u Ulici Envera Šehovića 14, a onda i u drugim općinama.

 

Projekt je prezentirala direktorica ''Sarajevogasa'' Nihada Glamoč i naglasila da je cilj otvaranja pomenutog Centra unapređenje usluga građanima. Naime, kroz uvezanost komunalnih preduzeća, nadležnih kantonalnih i općinskih institucija, želi se pojednostaviti i ubrzati procedura pribavljanja saglasnosti i izdavanje odobrenja za građenje, imajući u vidu sporost i kompleksnost sadašnjeg načina izdavanja odobrenja i nezadovoljstvo podnosioca zahtjeva.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti