Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH donirano 10 hiljada maraka

U prostorijama Općine Centar, u četvrtak 16. novembra 2017. godine, potpisan je protokol kojim je iz budžeta ove lokalne zajednice donirano 10 hiljada maraka Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH. Protokol su potpisali, u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Zavoda direktorica prim. dr. Jasminka Kurilić.
Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH donirano 10 hiljada maraka

Donacija će biti iskorištena za nabavku i ugradnju PVC podova na Odsjeku za pripremu komponenata i krvi, Odsjeku za detekciju koagulacionih poremećaja i Odjeljenju za kolekciju krvi Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da će Općina Centar nastaviti finansijski pomagati ovu zdravstvenu ustanovu.

 

–S obzirom na značaj ove institucije, gdje sam i sam 40 puta do sada darovao krv, Općina Centar je u budžetu izdvojila sredstva za poboljšanje uslova rada. Posao koji vi obavljate je od velike važnosti za pacijente. Smatram da treba podizati svijest kod građana o značaju dobrovoljnog darivanja krvi, istakao je Ajnadžić.

 

Direktorica Kurilić izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na doniranim sredstvima.

 

-Koristim priliku da se zahvalim što ste prepoznali značaj ove zdravstvene ustanove, a nadam se da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti. Kada je u pitanju podizanje svijesti građana o značaju darivanja krvi, mi već tradicionalno dva puta godišnje organiziramo akcije dobrovoljnog davanja krvi na području cijele Federacije BiH. Koliko god nam se dobrovoljaca javi za darivanje krvi mi smo zadovoljni, dodala je Kurilić.

 

Podsjećamo, prošle godine je u prostorijama Općine Centar organizirana akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj su se odazvali uposlenici koji su željeli svojim humanim gestom iskazati solidarnost u spašavanju tuđih života.

 

Današnjem potpisivanju protokola prisustvovali su savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić i Belma Bašović iz Službe za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti