Crveni križ podijelio pakete socijalno ugroženim osobama

Povodom obilježavanja Sedmice solidarnosti, a prema preporukama i smjernicama Crvenog križa FBiH za provođenje ove aktivnosti pod motom „Solidarnost na djelu“ u cilju pružanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, Crveni križ općine Centar je u saradnji sa učenicima Srednje medicinske škole Jezero, Srednje medicinske škole Bjelave, Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole, Druge gimnazije, Prve gimnazije i Srednje zubotehničke škole organizirao akciju prikupljanja prehrambenih artikala za pakete hrane za socijalno ugrožene sugrađane.
Crveni križ podijelio pakete socijalno ugroženim osobama

Nakon što su učenici uspješno okončali akciju prikupljanja, paketi su dostavljeni Crvenom križu općine Centar koji je izvršio nabavku artikala koji su nedostajali kako bi 62 paketa hrane bila istog sadržaja.

 

U utorak, 14. novembra 2017. godine aktivisti Crvenog križa općine Centar su u njihovim prostorijama u Ulici Valtera Perića 10 izvršili distribuciju paketa hrane za socijalno ugroženo stanovništvo sa područja ove lokalne zajednice.

 

Podsjećamo, jedan od projekata koji realizira Općina Centar za socijalno ugrožene kategorije stanovništva je pomoć starijim osobama preko 60 godina, nepokretnim, invalidnim i bolesnim osobama s ciljem poboljšanja životnih uslova. Pomenuti projekt se realizuje putem Crvenog križa Općine Centar a za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno 50.000 maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti