Sutra javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu

U četvrtak, 16. novembra 2017. godine u 17 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje (Maršala Tita 12) bit će održana javna rasprava za građane mjesnih zajednica Općine Centar: ''Ciglane-Gorica'', ''Džidžikovac- Koševo I'', ''Marijin dvor-Crni vrh'', ''Skenderija-Podtekija'' i ''Trg oslobođenja-Centar'' o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2018. godinu.
Sutra javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu

Naime, Općinsko vijeće Centar je na 16. redovnoj sjednici, održanoj 26. oktobra 2017. godine, utvrdilo Nacrt budžeta Općine Centar za 2018. godinu i uputilo ga u javnu raspravu koja traje od 7. do 20. novembra ove godine, u kojoj učešće mogu imati svi građani, vijećnici Općinskog vijeća Centar, parlamentarne stranke koje učestvuju u radu Općinskog vijeća, klubovi vijećnika, radna tijela Općinskog vijeća, službe za upravu Općine Centar, mjesne zajednice, udruženja građana, te zainteresirane organizacije i zajednice u općini Centar.

 

Prema utvrđenom planu javne rasprave za mjesne zajednice, u petak, 17. novembra 2017. godine bit će održana rasprava za građane mjesnih zajednica ''Mejtaš-Bjelave'', ''Park-Višnjik'', ''Koševsko brdo'', ''Breka'', ''Koševo II'' i ''Bardakčije'', a u ponedjeljak, 20. novembra za građane mjesnih zajednica ''Betanija-Šip'', ''Donji Velešići'', ''Hrastovi-Mrkovići'', ''Pionirska dolina'', ''Soukbunar'' i ''Nahorevo''. Ove rasprave će također biti održane u općinskom Centru za zdravo starenje (Maršala Tita 12) sa početkom u 17 sati. U javnim raspravama će, osim građana te predsjednika i članova savjeta mjesnih zajednica, učestvovati pomoćnici općinskog načelnika, rukovodstvo Općinskog vijeća i vijećnici.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti