Izgrađeno još jedno ''Ciciban'' igralište u centru grada

Naši najmlađi sugrađani dobili su još jedno ''Ciciban'' igralište na području sarajevske općine Centar – u Ulici La Benevolencija kod zgrade gdje je sjedište Javne ustanove ''Djeca Sarajeva''.
Izgrađeno još jedno ''Ciciban'' igralište u centru grada

Ovaj projekt na području mjesne zajednice ''Trg oslobođenja-Centar'', vrijedan oko 55.500 KM, realiziran je na inicijativu građana imajući u vidu da u ovom dijelu centra grada nije bilo takvog igrališta. Finansijer je Općina Centar, a realizator Kantonalno javno komunalno preduzeće ''Park'', dok je za nadzor bila zadužena općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove koja je i vodila projekt.

 

Za pomenuta finansijska sredstva koja je Općina Centar izdvojila iz svog budžeta,  uređena je, do tada, zapuštena javna površina, te izgrađeno dječije ''Ciciban'' igralište po visokim ekološkim i evropskim standardima radi sigurnosti djece. Na površini od oko 260 kvadratnih metara postavljena je zaštitna antistres gumena podloga na koju je instaliran mobilijar za dječiju igru: klackalica, vrteška, ljuljačka, penjalica, tobogan i dvije njihalice, te tri klupe i dvije korpe za otpatke.

 

Popravljena je i ofarbana zaštitna željezna ograda uz jednu stranu igrališta, a među hortikulturnim radovima igralište je omeđeno i živom ogradom.

 

Povodom završetka izgradnje ovog, na području općine Centar jedanaestog ''Ciciban'' igrališta, predstavnici Općine koje je u ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića predvodio njegov savjetnik Mustafa Resić, obišli su novo i lijepo uređeno igralište u Ulici La Benevolencija. Resić je tom prilikom naglasio da su naši sugrađani dobili još jednu oazu za dječiju igru i odmor za njihove roditelje na lijepo uređenom i oplemenjenom prostoru u centru grada zaklonjenom od buke i saobraćaja.

 

Podsjećamo da je od maja ove godine, kada je načelnik Ajnadžić potpisao ugovor sa KJKP „Park“ o izgradnji „Ciciban“ igrališta na području Centra, osim ovog igrališta u Ulici La Benevolencija, izgrađeno i obnovljeno još deset dječijih igrališta na sljedećim lokacijama: ugao ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, u Kranjčevićevoj ulici 23 kod vrtića „Leptirić“, u Ulici Koste Hermana 5 kod obdaništa „Lane“, ugao ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska, u Ulici Husrefa Redžića preko puta broja 3, u Ulici branilaca Šipa, na uglu ulica Čobanija i Hamdije Kreševljakovića, u Ulici Patriotske lige 40, na Soukbunaru na lokalitetu starog rezervoara i na Nahorevu kod zgrade bivše Poljoprivredne zadruge Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti