Općoj bolnici prim.dr. Abdulah Nakaš donirano 20 hiljada maraka

U prostorijama Općine Centar, u ponedjeljak 13. novembra 2017. godine, potpisan je protokol kojim je iz budžeta ove lokalne zajednice donirano 20 hiljada maraka Općoj bolnici prim.dr. Abdulah Nakaš. Protokol su potpisali, u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Zlatko Kravić.
Općoj bolnici prim.dr. Abdulah Nakaš donirano 20 hiljada maraka

Potpisivanju protokola prisustvovali su i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić, savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić i Belma Bašović iz Službe za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar.

 

Donacija će biti iskorištena za kupovinu aparata za mehaničku ventilaciju (aspirator) za urgentni centar.

 

Prema riječima načelnika Ajnadžića, donacija je nastavak kontinuirane saradnje Opće bolnice i Općine Centar.

 

-Svake godine Općina izdvoji sredstva za ono što je najpotrebnije ovoj bolnici. Ove godine je to aparat za mehaničku ventilaciju. Donirana sredstva su planirana ovogodišnjim budžetom, a namijenjena su zdravstvu i poboljšanju usluga za pacijente. Nastavit ćemo pomagati Opću bolnicu i u budućnosti, naglasio je Ajnadžić.

 

Sredstva koja je Općina Centar donirala Općoj bolnici, prema riječima direktora Kravića, podići će kvalitet zdravstvene usluge.

 

-Općina Centar pomaže našu ustanovu u kontinuitetu i na tome smo jako zahvalni. Mnogo opreme smo nabavili tokom proteklih godina zahvaljujući podršci ove lokalne zajednice. Smatramo da je potrebno, osim nabavke savremene opreme i aparata, ulagati i u specijalizaciju i obuku medicinskih kadrova, a nadamo se da će Općina imati sluha za naše potrebe, naglasio je Kravić.

 

Karačić i Mulić su istakli da Općinsko vijeće snažno podržava rad ove zdravstvene ustanove i da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

 

Posljednja donacija Općine Centar samo je jedna u nizu koje je ova lokalna zajednica predvođena načelnikom Ajnadžićem realizovala u posljednjih nekoliko godina, a sve sa ciljem da se pacijentima pruži kvalitetnija medicinska usluga.

 

Direktor Kravić je nakon potpisivanja protokola uručio zahvalnice načelniku Ajnadžiću i predsjedavajućoj Karačić, a za višegodišnju pomoć i saradnju Općoj bolnici prim.dr. Abdulah Nakaš.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti