Od sutra na snazi zabrana saobraćanja jednim pravcem u Ulici Hakije Kulenovića

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je pokrenula proceduru izmjene režima saobraćaja u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama.
Od sutra na snazi zabrana saobraćanja jednim pravcem u Ulici Hakije Kulenovića

Procedura je pokrenuta kao jedna od hitnih mjera u stabilizaciji klizišta u ovoj ulici, nako što je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, koji realizuje projekte sanacije klizišta, odmah nakon prijave građana i Savjeta Mjesne zajednice „Ciglane-Gorica“ na terenu ustanovio da postoji pojava klizišta na dijelu ulice Hakije Kulenovića, zbog čega su preporučili da ova saobraćajnica dobije status „jednosmjerne“ do okončanja sanacije klizišta. Pomenuta općinska služba je odmah, po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, pokrenula proceduru i dobila potrebna odobrenja od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Prema ovom odobrenju ubuduće će saobraćaj duž Ulice Hakije Kulenovića biti omogućen samo iz pravca Jukićeve ulice, dok će iz pravca Odobašine ulice biti moguće kretati se samo motornim vozilom do tunela ili skrenuti lijevo pored tunela na plato u Hakije Kulenovića koji vodi do „kosog lifta“ na Ciglanama.

 

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove je izdala nalog za postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije građevinskoj firmi „Grakop“, sa kojom Općina Centar ima potpisan sporazum o redovnom održavanju ulica. Kako je planirano do 2. novembra ove godine biće postavljeni potrebni znakovi zabrane saobraćanja jednim smjerom.

 

Općinski štab civilne zaštite je zbog ovog klizišta u Hakije Kulenovića u stalnom vanrednom zasjedanju, a održan je i sastanak sa Savjetom Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica''.

 

Općina Centar je putem Štaba pokrenula aktivnosti i angažovala eminentne stručnjake za izradu plana mjera i aktivnosti za sanaciju klizišta na Ciglanama.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti