Završeno asfaltiranje Ulice Šejh Juje na Sedreniku

Prije pogoršanja vremenskih prilika, radnici građevinske firme „Bosman“ su uspjeli završiti sa radovima na asfaltiranju Ulice Šejh Juje na Sedreniku (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“.
Završeno asfaltiranje Ulice Šejh Juje na Sedreniku

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 53.000 KM, dok je za nadzor bila zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

Na osnovu glavnog projekta, koji je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, tokom radova, koji su započeli krajem proteklog mjeseca, prvo je uklonjen stari oštećeni asfalt i kolovozna podloga. Ugrađen je novi drenažni sistem koji je spojen na gradsku odvodnu režu, a njegova uloga je prikupljanje podzemnih voda koje su najvećim dijelom uzročnici propadanja saobraćajnice.

 

Izgrađen je novi armirano-betonski zid, čime je saobraćajnica na tom dijelu proširena za pola metra. Također je urađena nivelacija šahtova i šibera za vodu, sa ugradnjom dva nova slivnika zajedno sa jednom linijskom rešetkom za prikupljanje površinskih voda. Postavljeni su novi betonski ivičnjaci, pri čemu su na ulazima u parcele, garaže i objekte postavljeni spušteni ivičnjaci zbog nesmetanog pristupa. Prije polaganja završnog sloja asfalta postavljena je nova nosiva podloga i tampon duž saobraćajnice.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti