Sutra „Centar start-up day“

Kako bi mlade podstakli na razvoj omladinskog poduzetništva Općina Centar Sarajevo organizira u utorak, 31. oktobra 2017. godine u periodu od 10 do 16 sati na platou Skenderije prezentaciju pod nazivom „Centar Start-up day“.
Sutra „Centar start-up day“

Naime, namjera projekta je podstaći mlade da pokrenu vlastiti biznis, prošire svoje vidike, razvijaju poslovnu kulturu, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine, što je i jedan od prioriteta općinske Strategije prema mladim za period 2014-2020. godine.

 

Cilj projekta je kontinuirani rad na poboljšanju položaja mladih, njihovo aktivnije i odgovornije sudjelovanje u društvenom životu i stvaranje okruženja kako bi imali veće šanse i perspektivu za bolje sutra.

 

U okviru navedenog će biti prezentirani biznisi koji su dobili podršku  putem Javnih poziva za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.

 

Istovremeno će posjetioci imati priliku da se informišu o kreiranju svojih ideja, načinu ostvarenja i drugih oblika podrške mladima općine Centar. Prisutnima će biti podijeljen „Katalog prilika koje Općina Centar pruža mladima“.

 

Katalog prilika koje Općina Centar pruža mladima naziv je dokumenta u kojem su predstavljeni svi alati, mjere i mehanizmi koje već godinama uspješno koristi ova lokalna zajednica kako bi mladima obezbijedila što kvalitetnije uslove za život. Naime, u katalogu su predstavljene glavne odrednice Zakona o mladima FBiH i Strategije prema mladima Općine Centar za period 2014-2020. godine.

 

Također predstavljeni su projekti koji se nude mladima, a neki od njih su: poticaj zapošljavanju mladih kroz finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih; besplatni projekti za mlade u Centru za mlade; finansiranje omladinskih projekata; podrška mobilnosti mladih; stipendiranje učenika i studenata...

 

U katalogu su dostupne i informacije o infrastrukturi namijenjenoj mladima na području općine Centar, sportsko-rekreativnim aktivnostima koje su im na raspolaganju, obrazovnim ustanovama i slično.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti