Završen 15. Memorijalni turnir “Braća Bašović“

Završen 15. Memorijalni turnir “Braća Bašović“
Završen 15. Memorijalni turnir “Braća Bašović“

Tokom turnira organizovano je šest mečeva od kojih jedan u amaterskom boksu u kojem su učestvovala dva domaća sportista iz Čapljine i Sarajeva, a u preostalih pet mečeva, odnosno profesionalnom boksu, nastupilo je deset takmičara iz više država: Mađarske, Slovenije, Srbije, Hrvatske te naše države.

 

U najavljenoj humanitarnoj akciji prikupljeno je 1.000 KM, a sredstva će biti dodijeljena oboljelom bivšem bokseru Marijanu Benešu.

 

-Zadovoljni smo odazivom. Posjećenost je zaista bila jako dobra. Svi su mečevi održani u sportskom duhu. U sklopu humanitarne akcije uspjeli smo prikupiti 700 KM, a organizatori turnira su također pridonijeli akciji, donirajući 300 maraka, tako da smo sveukupno prikupili 1.000 KM koje ćemo uručiti našem dragom Marijanu Benešu, rekao je Džemko Bašović, predsjednik Organizacionog odbora kluba borilačkih sportova “Braća Bašović“.

 

U amaterskom boksu pobjedu je ostvario Esmir Mehmedbašić iz Sarajeva, a u profesionalnom boksu u pet mečeva četiri pobjede osvojila su četiri boksera iz Bosne i Hercegovine i to Enid Numanović, Boško Misić, Ervin Džinić i Mirsad Cebo, a peta pobjeda pripala je Ivani Habazin iz Hrvatske koja se u ženskoj kategoriji borila sa protivnicom Sanjom Ristić iz Srbije. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti