U narednom periodu očekuje se još jača saradnja Općine Centar sa Općinom Tešanj

Delegacija Općine Centar koju su činili predsjedavajuća Vijeća Karolina Karačić i dopredsjedavajući Mustafa Mulić, te predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima Munib Milišić posjetili su Općinu Tešanj. Goste iz Centra u Općini Tešanj je dočekao predsjedavajući Vijeća Senad Subašić sa saradnicima.
U narednom periodu očekuje se još jača saradnja Općine Centar sa Općinom Tešanj

Ovom prilikom predstavnici dvije lokalne zajednice su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, a predsjedavajuća Karačić je istakla da je Općina Tešanj, kao jedna od najrazvijenijih općina, sa svojim snažnim privrednim razvojem, pozitivnim ambijentom za investicije, respektabilnim izvozom, te znatno manjom nezaposlenošću u odnosu na ostale lokalne zajednice,  prepoznata kao lokalna zajednica sa kojom Općina Centar želi da ostvari snažne odnose sa ciljem razmjene pozitivnih iskustava.

 

-Ovo je prvi susret, a naša saradnja bi trebala da dobije i zvaničnu formu u vidu protokola o saradnji, naglasila je Karačić.

 

Posebna pažnja posvećena je pitanju javno –privatnog partnerstva koje je i u Općini Tešanj u začetku, te razvoju i uspostavi funkcionalnog sistema ovakvog partnerstva u skladu sa evropskim standardima i najboljim praksama.

 

Osim navedenog, razmijenjena su iskustva koja se odnose na funkcionisanje lokalnih zajednica, problemima sa kojima se susreću u radu, usklađenosti Statuta i Pravilnika sa principima lokalne samouprave, kao i funkcionisanju i načinu formiranja mjesnih odbora.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti