Planirana sanacija dijela Ulice Kartal donji

Općina Centar će finansirati, a građevinska firma izvoditi radove na sanaciji dijela Ulice Kartal donji od broja 22 do Čadordžinog potoka, koji se nalazi na granici sa Općinom Stari Grad.
Planirana sanacija dijela Ulice Kartal donji

Prema predmjeru i predračunu radova na ovoj dionici saobraćajnice, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Bardakčije“ planirano je uklanjanje starog oštećenog asfalta i kolovozne podloge. Osim nove podloge i tampona, također će biti postavljeno 70 metara novih betonskih ivičnjaka. Za adekvatnu odvodnju površinskih i podzemnih voda, koje su u najvećem broju slučaja uzrok oštećenja kolovozne konstrukcije biće ugrađen novi ulični slivnik koji će biti spojen na gradsku odvodnu mrežu.

 

Prije postavljanja 530 metara kvadratnih novog asfalta biće urađena nivelacija šahtova za odvod i šibera za vodu. Projekat finansira Općina Centar u iznosu od 41.500 KM. Početak realizacije ovog projekta najviše zavisi od vremenskih prilika, a namjera izvođača radova je da okončaju asfaltiranje dijela Ulice Kartal donji tokom ove građevinske sezone.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti