Za učenike besplatni kursevi stranih jezika i informatike

Uz finansijsku podršku Općine Centar Sarajevo, Udruženje za razvoj društva ''Kap'' počinje provedbu projekta pod nazivom ''Mladi i kreativni'' namijenjenog učenicima sa područja središnje gradske općine uzrasta od 13 do 18 godina.
Za učenike besplatni kursevi stranih jezika i informatike

Riječ je o kursevima odnosno radionicama za kreativna zanimanja i strane jezike. Cilj projekta je dati mogućnost mladim osobama da se besplatno dodatno educiraju za zanimanja za koja postoji potreba na tržištu rada u našoj zemlji i svijetu te da se osposobe za korištenje savremenih informacionih tehnologija i stranih jezika.

 

U okviru ovog projekta će biti organizirane besplatne radionice: opća informatika, grafički dizajn, programiranje web stranice, engleski i francuski jezik. Radionice počinju 28. oktobra 2017. godine. Svaka edukacija će trajati četiri termina i održavat će se subotom.

 

Učenici sa područja općine Centar mogu se do 22. oktobra prijaviti za jedan od navedenih kurseva na e-mail: info@udruzenje-kap.com ili na brojeve telefona 033/844-183 i 061/828-409.

 

Za realizaciju ovog edukativnog projekta pod nazivom ''Mladi i kreativni'' Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta dodijelila 7.400 konvertibilnih maraka  Udruženju za razvoj društva ''Kap''.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti