Poziv za prijave za učešće na radionici „osnaŽENE“

Općina Centar Sarajevo nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom pružanja finansijske pomoći nevladinim organizacijama, a posljednji u nizu takvih primjera je donacija u iznosu od 7.000 maraka Fondaciji za društveno-ekonomski razvoj 787 za implementaciju projekta „osnaŽENE“.
Poziv za prijave za učešće na radionici „osnaŽENE“

Fondacija je osnovana sa ciljem promjene specifične pozicije žena i mladih u Bosni i Hercegovini s obzirom na to da se oni susreću sa različitim izazovima, pritom predstavljajući ogroman neiskorišteni potencijal. Ograničen pristup kvalitetnom obrazovanju, velika i rastuća stopa nezaposlenosti, konstantna društvena i kulturna diskriminacija, te isključivanje iz procesa donošenja odluka, neki su od brojnih problema koji onemogućavaju članove spomenutih grupa da ostvare svoj potencijal i ostvare uticaj u svojim zajednicama.

 

Fondacija 787 je prepoznala da je zajednički nazivnik problema s kojima se žene i mladi suočavaju, jaka ekonomska nemoć, koja uzrokuje mnoge druge oblike socijalno-ekonomskih ograničenja.

 

Slijedom navedenog, Fondacija podržava efektivno ekonomsko osnaživanje žena i mladih, koje se ostvaruje putem (društveno odgovornog) poduzetništva, kao puta do željenog napretka.

 

Naime, Fondacija 787, uz podršku Općine Centar, te u saradnji sa Biroom za zapošljavanje Općine Centar, implementira projekat „osnaŽENE“ u sklopu kojeg će biti realizovane dvije trodnevne radionice, te personalizirano poslovno savjetovanje za učesnice. Cilj projekta je da učesnice steknu znanja i vještine kako bi postale konkurentnije na tržištu rada, ali i kako bi se odvažile na pokretanje vlastitog biznisa/samozapošljavanje.

 

Održavanje radionica je planirano od 17. do 19. novembra, te od 15. do 17. decembra 2017. godine u Sarajevu.

 

Pravo učešća u radionicama imaju žene sa područja općine Centar, a prijave je za drugi krug potrebno dostaviti u elektronskoj formi na email adresu Fondacije 787: info@fondacija787.ba sa naznakom „osnaŽENE prijava“, a najkasnije do 29.11.2017. godine.

 

Prijava treba sadržavati: biografiju (CV), kratko obrazloženje motiva za prijavu (do 300 riječi).

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti