Otvoren Sarajevski festival turizma

Sinoć je u Domu mladih KSC Skenderija, uz zanimljiv kulturno–zabavni program, upriličeno svečano otvaranje Sarajevskog festivala turizma koji će zainteresirani moći posjetiti od 19. do 21. oktobra 2017. godine u Centru Skenderija.
Otvoren Sarajevski festival turizma

Na ovogodišnjem sajmu će se predstaviti 75 izlagača iz šest država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije koja je zemlja partner Sarajevskog festivala turizma.

 

Svečanom otvaranju Sarajevskog festivala turizma prisustvovao je načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.

 

Ova međunarodna sajamska manifestacija predstavlja važno mjesto okupljanja sudionika turističke ponude i posebno ima za cilj da afirmira domaću ponudu turističkih destinacija, usluga i potencijala te ujedno znači novi početak prezentacije turizma kao važne privredne grane u Bosni Hercegovini koja je zanimljiva turistička destinacija zahvaljujući njenom geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-historijskom naslijeđu i pogodnim klimatskim uslovima.

 

Organizator Festivala turizma je KJP Centar Skenderija u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

 

Sarajevski festival turizma proširena je manifestacija Međunarodnog sajma turizma i turističke berze koji Centar Skenderija održava od 1970. godine. Također, i ove kao i proteklih pet godina dio Festivala turizma će biti Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa. Inače, ove godine je koncept Sarajevskog festivala turizma u potpunosti promijenjen i nije više samo sajamska manifestacija, već je za posjetioce pripremljen program od samog ulaza gdje će biti predstavljena gastronomska ponuda, a Festival turizma će pratiti i sadržajan kulturni program.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti