Općina Centar izdvaja sredstva za pomoć održivom povratku

U budžetu za 2017. godinu Općina Centar Sarajevo je izdvojila značajna finansijska sredstva za pomoć Programu održivog povratka općinama, nevladinim organizacijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, te pojedincima povratnicima za sanaciju stambenih jedinica, pomoćnih objekata ili nabavku opreme i materijala za poljoprivredu.
Općina Centar izdvaja sredstva za pomoć održivom povratku

S tim u vezi, u prostorijama Općine Centar je u srijedu, 18. oktobra 2017. godine upriličeno potpisivanje ugovora između načelnika dr. Nedžada Ajnadžića i predstavnika općina, nevladinih organizacija i pojedinaca koji su ispunili uvjete propisane pravilnikom o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za odabir korisnika i raspodjelu novčanih sredstava za pomoć općinama/opštinama, nevladinim organizacijama i pojedincima u svrhu održivog povratka. Ugovori su potpisani sa pet udruženja, jednom općinom i četiri pojedinca, a odnose se na realizaciju projekata pomoći održivom povratku.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da ova lokalna zajednica već dugi niz godina iz budžeta izdvaja sredstva za pomoć održivom povratku, te da će u skladu sa mogućnostima, taj vid pomoći biti nastavljen i u budućnosti.

 

-Na ovaj način želimo povratnicima omogućiti stvaranje što ugodnijeg ambijenta za život. U skladu sa potpisanim ugovorima imate obavezu da nas obavijestite o namjenskom utrošku sredstava, istakao je Ajnadžić.

 

Sredstva predviđena budžetom za tekuću godinu za jednokratnu pomoć na osnovu podnesenog zahtjeva putem protokola Općine Centar Sarajevo mogu ostvariti općine/opštine za rješavanje infrastrukturnih problema, nevladine organizacije i pojedinci u maksimalnom iznosu do 50 posto sredstava potrebnih za realizaciju projekta, s tim da odobrena sredstva ne mogu prelaziti ukupan iznos od 10.000 maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti