Novo sportsko i dječije igralište za djecu sa Nahoreva

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa stanovnicom Nahoreva Hasnijom Pandžić simbolično otključao novoizgrađeno „Ciciban“ igralište na Nahorevu, čime je zvanično ovo igralište predato na upotrebu najmlađim stanovnicima ovog dijela općine Centar koji do sada nisu imali uređeno dječije igralište na svom području.
Novo sportsko i dječije igralište za djecu sa Nahoreva

Finansijer projekta je Općina Centar, a realizator je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“, dok je za nadzor projekta bila zadužena Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.

 

Anira Dedović, viši stručni saradnik za poslove planiranja u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je direktno bila uključena u ovaj projekat od ideje do realizacije.

 

–Za izgradnju ovog igrališta na zemljištu u vlasništvu Općine Centar smo izdvojili oko 35.000 KM. Za navedena sredstva postavljena je zaštitna ograda, antistres podloga protiv povreda djece, kompletan mobilijar što podrazumijeva dvorednu ljuljačku, dvije klackalice, kulu penjalicu i tobogan, te njihalicu. Ovo je deseto po redu „Ciciban“ igralište koje je napravljeno sredstvima Općine Centar, na što smo jako ponosni i smatramo da će na ovom novom igralištu biti mnogo dječije radosti i da će se djeca sa Nahoreva vrlo rado igrati na njemu, objasnila je Dedović.

 

Postavljeni mobilijar na ovom i ostalim „Ciciban“ igralištima ispunjava najstrožije evropske norme o sigurnosti djece.

 

Jedan od stalnih posjetilaca novog igrališta biće Hasnija Pandžić koja brine o svojim unučadima.

 

–Došla sam sa svoje troje unučadi Ajlinom, Amnom i Avadom i planiram ih dovoditi ovdje svaki dan. Do sada nismo imali ovakvo igralište, i ovo je jako dobar potez Općine Centar. Vjerujem da će svaki dan igralište biti puno razigrane djece, kazala je Pandžić.

 

Nakon novog „Ciciban“ igrališta mladim stanovnicima Nahoreva predato je na upotrebu i obnovljeno košarkaško igralište kao dio projekta „Jesi li za basket?“, kojeg realizuju istoimeno udruženje i Općina Centar. Ovo je  11. po redu obnovljeno basket i košarkaško igralište zahvaljujući entuzijazmu članova ovog udruženja, ljubitelja košarke i nekadašnjih igrača košarke.

 

-Udruženje “Jesi li za basket“ je jedna ekipa društveno odgovornih ljudi koja djeci i mladima i svima onima koji žele da se rekreiraju na basket igralištima to i omogućava. Želimo da vaša djeca uz igru ovdje provode slobodno vrijeme i zabavljaju, naravno, bez povreda kao i da se na ovom terenu odvijaju sportska takmičenja, kazao je Samir Avdić, potpredsjednik Udruženja „Jesi li za basket?“.

 

Današnjem otvaranju sportskog terena i dječijeg igrališta su također u ime Općine Centar prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i njen zamjenik Mustafa Mulić, te vijećnici Dževad Topić Topa i Salko Pašović i direktor KJKP Park Alen Ramić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti