Mjesna zajednica Nahorevo smještena u prostorijama Poljoprivredne zadruge

U srijedu 18. oktobra 2017. godine je u nekadašnjoj Poljoprivrednoj zadruzi „Centar“ u Nahorevu ozvaničen završetak radova na opremanju prostorija u kojima će biti smještena nova Mjesna zajednica „Nahorevo“.
Mjesna zajednica Nahorevo smještena u prostorijama Poljoprivredne zadruge

Vrata novoformirane mjesne zajednice je otključala Rifija Pandžić, koja je sa svojih 73 godine jedna od starijih stanovnica ovog dijela općine Centar.

 

Završetku radova su, osim građana, također prisustvovali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i njen zamjenik Mustafa Mulić, te vijećnici Dževad Topić i Salko Pašović.

 

-Otvaranjem nove mjesne zajednice vratit ćemo život u ovaj objekat i odgovorno tvrdim da sam svjestan resursa i potencijala ove mjesne zajednice. Zbog toga sam i donio odluku da se formira ova mjesna zajednica, što je potvrdilo Općinsko vijeće Centar. Ovo će biti najmlađa mjesna zajednica koja za kratko vrijeme mora imati najbolje rezultate. Vi imate šansu u poljoprivredi, u stočarstvu i u turizmu. Osim kancelarije mjesne zajednice, ovdje će biti smješten mjesni odbor Civilne zaštite Općine Centar, objasnio je Ajnadžić prisutnima.

 

Nova mjesna zajednica je nastala razdvajanjem dosadašnje MZ „Pionirska dolina-Nahorevo“ na MZ „Pionirska dolina“ i MZ „Nahorevo“. Inicijativu za administrativno razdvajanje su podnijeli stanovnici Nahoreva putem Savjeta MZ, koji su istakli da će formiranje posebne MZ donijeti korist tom ruralnom području gdje se dio domaćinstava bavi poljoprivredom i stočarstvom, a postoje i prirodni potencijali za razvoj turizma. Općinsko vijeće Centar je na 15. redovnoj sjednici održanoj 26. septembra 2017. godine usvojilo odluku o razdvajanju Mjesne zajednice „Pionirska dolina-Nahorevo“ na dvije pomenute mjesne zajednice.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti