Obnova saobraćajne signalizacije u Centru

Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali niz projekata obnove i postavljanja novih saobraćajnih ogledala i znakova.
Obnova saobraćajne signalizacije u Centru

Ovom prilikom su radnici navedene firme postavili šest saobraćajnih ogledala duž Ulice Nedžada Mušića, isti broj ogledala je postavljen u Ulici Bardakčije, te u Ulici Ašikovac i Ivana Cankara je također postavljeno po jedno saobraćajno ogledalo za lakši izlazak sa motornim vozilima na ove saobraćajnice.

 

U Ulici Hamze Orlovića na dva kraja ulice postavljeni su znakovi zabrane zaustavljanja i parkiranja sa dopunskom tablom na pristupom putu, te ispred garaža. Također su radnici firme „Bosman“ završili sa postavljanjem tri saobraćajna znaka na pješačkom ostrvu ispod okretaljke za autobuse u Podhrastovima.

 

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, koja provodi ovaj projekat, na ovaj način želi da poveća stepen sigurnosti učesnika u saobraćaju posebno pješaka, odnosno djece koja su najugroženija kategorija u saobraćaju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti