Najmlađi sugrađani Soukbunara dobili dva igrališta

U prisustvu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i njegovih saradnika, rukovodstva Općinskog vijeća i vijećnika, predstavnika Mjesne zajednice „Soukbunar“, članova Udruženja „Jesi li za basket?“, te građana i učenika Osnovne škole „Hasan Kaimija“, u utorak 17. oktobra 2017. godine ozvaničen je završetak radova na izgradnji novog dječijeg igrališta „Ciciban“ koje je izgrađeno na lokalitetu starog rezervoara u Ulici Soukbunar između brojeva 195 i 197, te obnovljenog košarkaškog igrališta koje je sanirano u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“ u Ulici Trebevićka.
Najmlađi sugrađani Soukbunara dobili dva igrališta

Nakon brojnih inicijativa stanovnika da se pomenuti lokaliteti na Soukbunaru urede i stave na raspolaganje građanima, započela je realizacija projekta uređenja. Po okončanju realizacije ovog projekta, na oduševljenje stanovnika Soukbunara, a naročito mališana, ove lokacije su postale zelena oaza za odmor, šetnju, igru i zabavu.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da je izuzetno obradovan što su stanovnici Soukbunara dobili dva igrališta.

 

-Opredijeljeni smo da pravimo uslove za jedan sportski, odnosno zdrav život sa ciljem da naša djeca provode svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način. Danas smo na upotrebu stanovnicima Soukbunara dali košarkaško igralište, a našim najmlađima igralište „Ciciban“, istakao je Ajnadžić.

 

Kapiju na igralištu simbolično su otključali učenici Osnovne škole „Hasan Kaimija“ koji su sa oduševljenjem razgledali novo mjesto za igru i isprobavali mobilijar.

 

Do sada je obnovljeno deset košarkaških igrališta, te devet „Ciciban“ igrališta koja su data na korištenje mladima kako bi što više vremena provodili u bezbrižnoj igri razvijajući svoje psihofizičke sposobnosti umjesto da sjede u zadimljenim i za njihov uzrast neprimjerenim mjestima. Obnovljena su sljedeća basket i košarkaška igrališta u Centru: u dvorištu Osnovne škole „Isak Samokovlija“ na Marijin Dvoru, u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama, u dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju na Breki, u dvorištu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu, te dva basket igrališta u ulicama Ismeta Mujezinovića i Himze Polovine također na Breki. Obnovljeno je i igralište ispred Javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“, u dvorištu Osnovne škole „Hasan Kikić“, te u Ulici branilaca Šipa iza broja 21.

 

Od početka maja, kada je načelnik Ajnadžić potpisao ugovor o izgradnji novih „Ciciban“ igrališta na području Centra, KJKP „Park“ je, osim ovog igrališta, također izgradio i obnovio još osam igrališta na području osam mjesnih zajednica Centra: ugao ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, u Kranjčevićevoj ulici 23 kod vrtića „Leptirić“, u Ulici Koste Hermana 5 kod obdaništa „Lane“, ugao ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska, u Ulici Husrefa Redžića preko puta broja 3, u Ulici branilaca Šipa, na uglu ulica Čobanija i Hamdije Kreševljakovića i u Ulici Patriotske lige 40.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti