Mladi dobili novo sportsko igralište u naselju Šip

U prisustvu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i njegovih saradnika, predstavnika Mjesne zajednice „Betanija-Šip“, članova Udruženja „Jesi li za basket?“, te građana i polaznika vrtića „Kockica“ sa Šipa, u četvrtak 12. oktobra 2017. godine ozvaničen je završetak radova na izgradnji novog sportskog igrališta u Ulici branilaca Šipa iza broja 21.
Mladi dobili novo sportsko igralište u naselju Šip

Simbolično otključavanje kapije na igralištu pripalo je maloj Almi koja je zajedno sa njenim vršnjacima iz vrtića došla da se igra na ovom igralištu koje će im biti ubuduće jedno od omiljenih mjesta.

 

-Novo igralište sada daje ovom naselju bolje i ljepše uslove za život. Sretan sam da vidim kako društveno odgovorni ljudi misle o budućim generacijama. Udruženje “Jesi li za basket?“, kojeg vode ljubitelji košarke, u saradnji sa partnerskom Općinom Centar posljednjih sedam mjeseci radi jednu plemenitu i društveno korisnu priču. Siguran sam da ćemo i u sljedećoj godini svjedočiti otvaranju novih igrališta, ne samo na području općine Centar nego i u cijelom Kantonu Sarajevo, kazao je Samir Avdić, potpredsjednik Udruženja „Jesi li za basket?“.

 

Novoizgrađeno naselje Šip do sada nije imalo sportsku plohu ovog tipa i stoga je načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić naložio Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove da uradi projekt izgradnje ovakve plohe za koju je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila gotovo 64.000 KM.

 

-Danas smo na upotrebu stanovnicima Šipa dali multifunkcionalno sportsko igralište, koje je opremljeno sa dva koša i dva gola za mali nogomet. Oko igrališta je postavljena zaštitna ograda visoka 5,5 metara. Izgradnju ove plohe je uradilo građevinsko preduzeće „Grakop“, dok je za njeno opremanje sportskim rekvizitima bilo zaduženo KJKP „Park“, a Udruženje “Jesi li za basket?“ je uradilo označavanje na igralištu. S obzirom da se radi o relativno novom gradskom naselju, ovo igralište je bilo potrebno. U okviru naše brige za najmlađe također imamo u planu da naredne sedmice otvorimo novo ciciban igralište na Soukbunaru, a potom sportsko i dječije igralište na Nahorevu, objasnila je Anira Dedović, viši stručni saradnik za poslove planiranja u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.


Do sada je zahvaljujući saradnji Općine Centar i Udruženja „Jesi li za basket?“ i nesebičnoj pomoći raznih donatora, devet igrališta obnovljeno i dato na korištenje mladima, kako bi što više vremena provodili u bezbrižnoj igri razvijajući svoje psihofizičke sposobnosti umjesto da sjede u zadimljenim i za njihov uzrast neprimjerenim mjestima. Obnovljena su sljedeća basket i košarkaška igrališta u Centru: u dvorištu Osnovne škole „Isak Samokovlija“ na Marijin Dvoru, u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama, u dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju na Breki, u dvorištu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu, te dva basket igrališta u ulicama Ismeta Mujezinovića i Himze Polovine također na Breki. Obnovljeno je i igralište ispred Javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“, kao i u dvorištu Osnovne škole „Hasan Kikić“.

Današnjem ozvaničenju završetka radova na izgradnji sportskog igrališta na Šipu je također prisustvovao i vijećnik Općinskog vijeća Centar Igor Stojanović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti