Radovi na sanaciji Ulice Šejh Juje na Sedreniku

Krajem proteklog mjeseca započeli su radovi na sanaciji Ulice Šejh Juje na Sedreniku (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
Radovi na sanaciji Ulice Šejh Juje na Sedreniku

Projekt finansira Općina Centar sa iznosom od 53.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

U dosadašnjem toku radova nakon uklanjanja starog oštećenog asfalta i kolovozne podloge postavljena je nova podloga zajedno sa tamponom. Osim nivelisanja postojećih šahtova i šibera za vodu, ugrađen je drenažni sistem za prikupljanje podzemnih voda koji je spojen na odvodnu mrežu, dok su za prikupljanje površinskih voda ugrađena dva nova slivnika zajedno sa jednom linijskom rešetkom. Postavljeni su novi betonski ivičnjaci, pri čemu su na ulazima u parcele, garaže i objekte postavljeni spušteni ivičnjaci zbog nesmetanog pristupa. Završetak radova odnosno postavljanje završnog sloja asfalta planirano je tokom ove sedmice, ali zbog naknadnih zahtjeva stanara, taj rok je prolongiran. Općina Centar i građevinska firma „Bosman“, koja je zadužena za izvođenje radova će učiniti sve, koliko je u njihovoj moći, kako bi se ispunili naknadni realni zahtjevi, na zadovoljstvo stanovnika ove ulice.

 

 

Tokom sanacije Ulice Šejh Juje radnici su uklonili i stari potporni zid čime je saobraćajnica na tom dijelu proširena za pola metra. U toku je izgradnja novog armirano-betonskog potpornog zida. Glavni projekt sanacije Ulice Šejh Juje je uradilo Javno preduzeće „Zenica“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti