U Centru kulture i mladih izvedena predstava “Mačak u čizmama“

U okviru 10. Dječijeg festivala danas je na sceni Centra kulture i mladih (Jelića 1) upriličena predstava “Mačak u čizmama“ u izvedbi Pozorišta lutaka Mostar.
U Centru kulture i mladih izvedena predstava “Mačak u čizmama“

-Predstava “Mačak u čizmama“ je jedna od naših najstarijih i najigranijih predstava. Igramo je već punih 16 godina. Riječ je o jednoj od najpoznatijih dječijih bajki na svijetu. Djeca je uvijek iznova doživljavaju kao razigranu vlastitu igru u kojoj i sami mogu biti učesnici. Veoma je lijepo kad djeca kroz lutke mogu doživjeti vlastite emocije, kada uspijevaju da pomoću lutaka nastave svoje djetinjstvo, obogate ga i učine još ljepšim, rekao je Nedžad Maksumić, glumac i redatelj u Pozorištu lutaka Mostar te dodao da je ovakav festival jako dragocjen za svaku sredinu, pogotovo za Sarajevo koje je nekada bilo regionalni centar lutkarstva.

 

 

Danas, četvrtog dana festivala, Centar kulture i mladih su posjetili učenici prvog, drugog i trećeg razreda Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić i svi su podjednako nestrpljivo čekali početak predstave “Mačak u čizmama“. Neki od njih su došli prvi put, a neki su već posjećivali pozorišta. Među njima je i Maša, učenica prvog razreda koja je i ranije gledala pozorišne predstave.

 

-Volim da idem u pozorište i gledam predstave. Sada sam došla sa školom, a ranije sam išla sa mamom i prijateljicom i bilo mi je divno. Gledala sam Snježno kraljevstvo i naučila da je važno da se volimo, rekla je ljupka Maša.

 

 

10. Dječiji festival okončava se sutrašnjom predstavom “Zapadna Nigdilija“ koja počinje u 12 sati u izvedbi sarajevske Akademije scenskih umjetnosti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti