Općina Centar pomaže Goraždu za nabavku vatrogasnog vozila i troškove organizovanog prevoza učenika

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 5. oktobra 2017. godine posjetio Goražde gdje je, osim razgovora o unapređenju saradnje sa predstavnicima Gradske uprave Goražde i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, potpisao ugovor u vrijednosti od 10.000 KM koje je Općina Centar donirala za sufinansiranje nabavke vatrogasnog vozila Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Goražde, kao i za troškove organizovanog prevoza učenika.
Općina Centar pomaže Goraždu za nabavku vatrogasnog vozila i troškove organizovanog prevoza učenika

Potpisivanju ugovora u Gradskoj upravi također su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Goražda Sanid Zirak, v.d. starješina  Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde Mustafa Gec i stručni saradnik u Službi civilne zaštite Šahzudin Dragolj.

 

-Na jednoj od sjednica Štaba civilne zaštite Gradske uprave je donesen zaključak da se partnerskim općinama iz Sarajeva uputi zahtjev za pomoć. Općina Centar se odazvala tom našem zahtjevu i donirala 5.000 KM za sufinansiranje nabavke vatrogasnog vozila. U ime Gradske uprave i Službe civilne zaštite želim se zahvaliti Općini Centar na ovoj i svim dosadašnjim vidovima pomoći i podrške Goraždu, kazao je pomoćnik gradonačelnika Sanid Zirak i dodao da je preostalih 5.000 KM namijenjeno za troškove organizovanog prevoza djece iz entiteta RS koja se školuju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

 

Kako je spomenuto, Općina Centar već niz godina, u skladu sa njenim finansijskom mogućnostima, pomaže ovaj kanton i grad Goražde. Tako su iz budžeta Općine Centar donirana značajna finansijska sredstva za saniranje šteta od poplava tokom 2010. i 2014. godine, od čega je najveći dio utrošen na obnovu putne i komunalne infrastrukture. Općina Centar je učestvovala i u finansiranju nabavke kombi vozila za prevoz pacijenata s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na hemodijalizu u druge medicinske centre. Osim toga, Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima uspješno je provela akciju prikupljanja knjiga, u kojoj je sakupljeno 2.700 naslova za Narodnu biblioteku u Goraždu čiji je knjižni fond stradao u poplavama.

 

Tokom posjete Goraždu načelnik Općine Centar Ajnadžić se sastao sa ministrom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damirom Žugom, kojom prilikom je razgovarano o daljnjoj saradnji ove dvije institucije.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti