U Centru kulture i mladih nastavak 10. Dječijeg festivala

Na radost mališana školskog i predškolskog uzrasta, 10. Dječiji festival se nastavlja planiranim tokom, a danas je u izvedbi “Dječijeg pozorišta Kruševac“ u Centru kulture i mladih u Jelićevoj ulici održana predstava pod nazivom “Škola za klovnove“.
U Centru kulture i mladih nastavak 10. Dječijeg festivala

Predstava je namijenjena predškolskom uzrastu pa su salu Centra danas popunili mališani trogodišnjeg uzrasta koji su uz smijeh učili o prijateljskom i dobronamjernom odnosu ljudi jednih prema drugima kao i o lijepom ponašanju.

 

- Drago mi je da smo ponovno dobili poziv za učešće na festivalu. Bili smo prošle godine sa predstavom “Šumska bajka“, a danas nastupamo sa predstavom “Škola za klovnove“. Naše su predstave edukativnog karaktera, gdje kroz jednu šaljivu priču djecu učimo dobrom i lijepom ponašanju, a naravno i prijateljskim odnosima. Uvijek nam je zadovoljstvo učestvovati na ovakvim festivalima, jer djeca su ipak naša najdraža publika, rekla je Jovanka Andrić, glumica Dječijeg pozorišta Kruševac.

 

Sala Centra kulture i mladih i ovaj put, kao i prethodnih dana bila je prepuna, a današnje zadovoljstvo pripalo je mališanima vrtića “Aprilski cvjetovi“, “Čarobna kućica“, “Skenderija“ i “Makovi“. 

 

Preostala dva dana festivala - 6. oktobra u 12 sati na programu je predstava “Mačak u čizmama“ – Pozorište lutaka Mostar, a 7. oktobra također u 12 sati predstava “Zapadna Nigdilija“ – Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti